Tvinnarevägen 3, 437 34 LINDOME
0707-84 90 96
info@tandlakaremehdisedigh.se

Implantat, kronor, broar & proteser

Implantat, kronor, broar & proteser

Förlorade tänder, även en enstaka tand påverkar tänderna och bettet på sikt och effekterna kan komma långt senare. Att operera in implantat är idag en smidig procedur som sker med moderna metoder. Vi arbetar uteslutande med helkeramiska konstruktioner som E-max och Zirkonia som är mycket starka och vackra tandkronor med lång hållbarhet.

Kontakta oss

Vad är E-max & Zirkonia?

E-MAX

E-max-kronan är en revolutionerande lösning när det gäller tandrestaurering och kosmetisk tandvård. E-max är en helkeramisk tandkrona, som blev populär för sina långvariga och estetiska kvaliteter. Gemensamt med Zirkonia så innehåller de inte metall, eftersom de är helkeramiska kronor; det innebär en mer naturlig look. E-max-kronor rekommenderas oftast för de med skadade och missfärgade tänder. Beroende på tandkorrigeringen du behöver, kommer din tandläkare hjälpa dig att välja det bästa möjliga alternativet.

Vad är en E-max-krona?
E-Max är ett porslin som är känt för sin hållbarhet och estetiska kvalitet. Denna typ av porslin och Zirkonia är kända material på grund av sina mycket estetiska egenskaper. E-max-kronan är tillverkad av keramik med en attraktiv, genomskinlig färg kombinerat med hög stabilitet och hållbarhet. Kronan består av ett enda block keramisk Litium-disilikat. Litium-disilikat är ett material som väljs för sin hårdhet, grumlighet och stabilitet. E-Max-kronan betraktas som nästa generation av kronor, broar och fasetter inom modern tandvård. Detta innebär att du får en krona som är utfräst i ett enda homogent block. Skuggan du ser på utsidan av restaureringen är samma nyans som du ser på insidan av restaurering. Det finns inte någon mörk metallram att dölja. Det är samma färg på insidan av kronan som den är på utsidan, precis som alla porslinskronor bör se ut.

ZIRKONIA

Zirkonia räknas in under gruppen keramer medan Zirkonium (grundämnet) är en metall. Att kunna använda tandimplantat gjorda i Zirkonia, som ett komplement eller ersättare till metallen Titan, är i sig revolutionerande eftersom hållbarheten är högsta tänkbara och att man då kan komma ifrån att få metall i munnen. Ett flertal studier utförs för närvarande för att eventuellt kunna fastställa om Zirkoniaimplantaten är stabilare i kroppen än de traditionella Titanimplantaten. I konstgjorda kronor har man traditionellt använt porslin men även det billigare akryl, nu kommer även Zirkoniakronor med en högre hårdhet. Kronor i Zirkonia kan även färgas in på ett mer beständigt sätt än det traditionella. Ytskiktet kan anpassas för att på så sätt passa och likna de övriga tänderna vilket gör att man med svårighet kan se att det är en konstgjord tand.